Aktuálně

Zkoušíme na plné pecky

Admin
21.03.2024

V pražském Semaforu, v ústeckém kulturáku, ale i na jiných místech.

Termín premiér se blíží a celý realizační tým muzikálu má napilno. Zkoušky teď probíhají ve dvou městech hned na několika místech a to někdy dokonce i současně. Jeviště Národního domu v Ústí n. L. s perfektně naladěným klavírem je už od začátku února vhodným prostředím pro korepetice, tedy hudební nastudování písniček především pro ústeckou část souboru.  Korepetice už ale také několik týdnů probíhají u klavíru divadla Semafor v Praze. Jednak pro herce bydlící v Praze, ale často sem dojíždějí i herci a zpěváci z Ústí, protože je nutné zkoušet dohromady.

Činoherní část představení se momentálně nacvičuje ve zkušebně na Podvinném mlýně v Praze-Libni, využita  byla i velká klubovna ústeckého kulturního domu.  V těchto dnech je využíváno  i jeviště divadla Semafor v Praze-Dejvicích. To dává příležitost pro společné zkoušky celého souboru, včetně hudebního doprovodu a části choreografie.

To všechno ale pro přípravu muzikálu nestačí. O jarních prázdninách došlo i na využití malého tanečního sálu Domu dětí a mládeže  a pro dubnové zkoušky je připraven i kinosál Domu kultury. Poslední zkoušky před premiérou pak samozřejmě proběhnou v Severočeské divadle, které máme pronajaté na celý týden. ..

Partneři